Старе місто функціонує як унікальний містобудівний комплекс площею 121 га, відокремлений від міста глибоким каньйоном р. Смотрич. Враховуючи багату історико-архітектурну спадщину Рада Міністрів УРСР в 1977 році оголосила його Державним історико-архітектурним заповідником, а 30.04.1998р. Указом Президента України надано статус Національного.
 
  »» Детальніше про заповідник
Главная Контакты В избранное
  • "Спадщина у небезпеці!"

    Розпочато кримінальне провадження передбаченого ч.2 ст.298 Кримінального кодексу України. Відділ з охорони культурної спадщини міської ради спільно з Заповідником будуть відстоювати позицію щодо притягнення власника пам’ятки до відповідальності.

    » Читати більше

    Контакти:

    НІАЗ ”Кам’янець” вул. П’ятницька 9,
    м. Кам'янець-Подільський, Хмельницька обл., Україна, 32301 Міністерство культури та інформаційної політики України НІАЗ "Кам’янець", 2020р.

    тел.: (03849) 7-47-71
    факс.: 9-16-97
    http://niazkamenec.org.ua
    niazkamenec@gmail.com

  • АвторАвтор: admin  Опубліковано: 25-04-2018

    Магічний туристичний сезон відкритий!!!

    Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець», спільно із місцевою владою Кам’янця-Подільського, продовжує гарну традицію офіційного початку туристичного сезону. Цьогоріч такий захід проходив вдесяте і мав гасло «Магічний Кам’янець».

    В будинку Руського магістрату ожили події сторічної давнини. Із фотографій, розміщених на виставці «Пам’ятними місцями останньої столиці УНР», на нас споглядають керманичі Української революції 1917-1921 рр., нагадують про тогочасне життя світлини будівель, що опинилися у вирі важливих історичних подій, а для гостей міста приємним подарунком стало знайомство зі справжніми банкнотами періоду УНР. «Чаклували» над цією виставкою працівники відділу наукової та культурно-освітньої діяльності Заповідника і талановитий художник та фотограф Дмитро Бабюк, який своїми фотоколажами доповнив основну виставку.

    Другий день (21 квітня) магічної гостинності кам’янчан розпочався у сесійній залі міської ради туристичним форумом «Основні тренди туристичного сезону 2018». Одним із представлених об’єктів стала пам’ятка архітектури Заповідника – Порохові склади, котру обрали для старту дитячого туризму. Тут наймолодші гості Кам’янця-Подільського взяли участь у захоплюючих квестах, майстер-класах, іграх та вечірніх магічних історіях.

    В дворику Руського магістрату усіх відвідувачів чекав та розважав війт руської громади. Він розповідав легенди про створення міста, про історичні дива, про дракона, що оселився на даху магістрата, та пригощав смаколиками «руської доби».

    Гостей міста вразила приємна атмосфера, яка створена колективом Заповідника, майстер-клас із виготовлення сургучевих печаток, що продемонстрували члени Кам’янець-Подільського військово-історичного товариства шанувальників історії та фортифікації. Цікаві сюрпризи – пам’ятні грамоти, прапорці з гербом міста та смачні подільські частування – підняли настрій усім відвідувачам .

    Крім того, в «Магістраті під драконом» діяв виїзний магазинчик із продажем друкованої продукції НІАЗ «Кам’янець», а представники Заповідника перевтілились в історичні постаті руського періоду і гостинно зустрічали усіх любителів історії та давнини. Гостями нашого заходу були іноземці, туристичні групи, кам’янчани, представники громадської організації «Пласт» та Інші зацікавлені.

    Відділ наукової та культурно-освітньої діяльності

     
  •