Старе місто функціонує як унікальний містобудівний комплекс площею 121 га, відокремлений від міста глибоким каньйоном р. Смотрич. Враховуючи багату історико-архітектурну спадщину Рада Міністрів УРСР в 1977 році оголосила його Державним історико-архітектурним заповідником, а 30.04.1998р. Указом Президента України надано статус Національного.
 
  »» Детальніше про заповідник
Главная Контакты В избранное
  • "Спадщина у небезпеці!"

    Розпочато кримінальне провадження передбаченого ч.2 ст.298 Кримінального кодексу України. Відділ з охорони культурної спадщини міської ради спільно з Заповідником будуть відстоювати позицію щодо притягнення власника пам’ятки до відповідальності.

    » Читати більше

    Контакти:

    НІАЗ ”Кам’янець” вул. П’ятницька 9,
    м. Кам'янець-Подільський, Хмельницька обл., Україна, 32301 Міністерство культури та інформаційної політики України НІАЗ "Кам’янець", 2020р.

    тел.: (03849) 7-47-71
    факс.: 9-16-97
    http://niazkamenec.org.ua
    niazkamenec@gmail.com

  • АвторАвтор: admin  Опубліковано: 26-05-2020

    Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція Заповідника «Пам’яткознавство: сучасні аспекти»

    15 травня 2020 р. Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець» виступив організатором Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції з міжнародною участю «Пам’яткознавство: сучасні аспекти», яка відбулася на платформі Zoom. Захід було присвячено Міжнародному дню музеїв. До проведення конференції долучилися Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Національна спілка архітекторів України і Національна спілка краєзнавців України.

    Учасниками наукового форуму стали понад 50 фахівців, які представляли різні міста України (Київ, Львів, Чернігів, Вінниця, Хмельницький, Чигирин, Бережани, Бучач, Бар, Збараж, Кам’янець-Подільський) та Республіку Польщу (Ряшів). Серед загального числа учасників 22 доктори та кандидати наук, 6 професорів, 1 фахівець Міністерства культури та інформаційної політики України. Учасники конференції репрезентували пам’яткоохоронну роботу органів центральної та місцевої влади, дослідження наукових установ, університетів, музеїв та історико-архітектурних заповідників України.

    Робота конференції проходила в пленарному форматі та трьох секційних засіданнях: «Історія, історіографія та джерелознавство в пам’яткознавчих дослідженнях», «Теорія та практика пам’яткознавства», «Пам’яткознавство в мистецтві». Проведення наукового форуму в Національному історико-архітектурному заповіднику «Кам’янець» викликало широке зацікавлення та схвальні відгуки. Про нього пишуть часопис «Краєзнавець Хмельниччини», хмельницька газета «Є», електронне видання «Музейний простір Волині», інформаційні портали Бережанського краєзнавчого музею та Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

    Робота конференції пройшла в дружній атмосфері. За її результатами заплановано видати збірник наукових праць, який буде надісланий учасникам конференції, переданий в провідні бібліотеки, представлений в електронному форматі на міжнародному науковому порталі Academia.edu та індексуватиметься Google Scholar.

    Валентин Пагор, науковий співробітник, кандидат історичних наук

     
  •