Старе місто функціонує як унікальний містобудівний комплекс площею 121 га, відокремлений від міста глибоким каньйоном р. Смотрич. Враховуючи багату історико-архітектурну спадщину Рада Міністрів УРСР в 1977 році оголосила його Державним історико-архітектурним заповідником, а 30.04.1998р. Указом Президента України надано статус Національного.
 
  »» Детальніше про заповідник
Главная Контакты В избранное
  • "Спадщина у небезпеці!"

    Розпочато кримінальне провадження передбаченого ч.2 ст.298 Кримінального кодексу України. Відділ з охорони культурної спадщини міської ради спільно з Заповідником будуть відстоювати позицію щодо притягнення власника пам’ятки до відповідальності.

    » Читати більше

    Контакти:

    НІАЗ ”Кам’янець” вул. П’ятницька 9,
    м. Кам'янець-Подільський, Хмельницька обл., Україна, 32301 Міністерство культури та інформаційної політики України НІАЗ "Кам’янець", 2020р.

    тел.: (03849) 7-47-71
    факс.: 9-16-97
    http://niazkamenec.org.ua
    niazkamenec@gmail.com

  • АвторАвтор: admin  Опубліковано: 27-05-2015 

    Давній Галич збирає друзів.

    Відкрив фестиваль з вітальним словом від Міністра культури начальник Управління музейної справи та нормативно-методичного забезпечення переміщення культурних цінностей Рожко Василь Михайлович. Приємно було бачити керівників заповідників, що з гордістю представляючи свої заклади на фестивальній сцені.

    Символічною у цей складний час для нашої країни була присутність на Галицькій землі представників зі Святогірського державного історико-архітектурного заповідника. Нікого не залишили байдужими вироби Спілки керамістів з цього ж міста і багато учасників ярмарки та фестивалю повезли глиняні сувеніри у всі куточки країні.

     У рамках фестивалю відбувся творчий діалог-семінар «Заповідник, музей сьогодні і завтра» за участю представників Міністерства культури України, директорів заповідників, музеїв, туроператорів, модераторів культурно-мистецьких заходів, котрі обмінялись досвідом, планами і думками щодо популяризації Заповідників. Цікавим для присутніх був виступ представника Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, оскільки він був насичений детальним аналізом роботи з цільовими аудиторіями при популяризації своїх музеїв і доповнений інформацією про свої досягнення. Для нашої делегації такі спілкування стали надзвичайно корисними, оскільки сприяють підвищенню професійного рівня в роботі з відвідувачами.

     

    Незабутні враження залишив по собі й меч князя Святослава – експонат давньої історії України з фонду Національного заповідника «Хортиця». Меч випадково знайшов рибалка поблизу острова Хортиця у 2011 році. Він локалізує місце останньої битви князя, котрий загинув у дніпрових порогах 972 року. Після реставрації реліквія подорожує патріотичним турне державою.

    Ранкова служба у храмі Святого Пантелеймона, екскурсії туристичними об’єктами і пам’ятками княжого міста, лицарські змагання та виступи фольклорних колективів перегорнули сторінку останнього плідного дня фестивалю.

    Кам’янчан зацікавив напис на головній апсиді храму, що свідчить про перебування у 1610 році тут Хрістофера з Кам’янця, імовірно францисканця, котрий реставрував храм, що на той час був костелом. Про це ми дізнались від науковця пані Марії, котра провела захоплюючу екскурсію для всіх гостей.

    Ми вдячні працівникам Національного заповідника «Давній Галич» за теплий прийом та будемо раді зустрічі з Вами на Подільській землі.

    Підготувала:зав.відділом наукової та культурно-освітньої діяльності Свінціцька Л.І.

     
  •